check
סגל אקדמי | החוג למוסיקולוגיה

מיין לפי

צרו קשר

מזכירות החוג: אורלית קיסר
שעות קבלה: א' - 11:30-14:30, ב'-ה' - 10:00-13:00
מדעי הרוח, חדר 4607
02-5883936, orlitk@savion.huji.ac.il

ראש החוג:  פרופ' יוסי מורי
yossi.maurey@mail.huji.ac.il

יועץ לתלמידי .B.A ו-.M.A: ד"ר עודד ארז
02-5880023, oded.erez@mail.huji.ac.il

 

פרופ' דליה כהן (מאחור) ופרופ' רות כץ

 

סגל אקדמי

ODED

ד״ר עודד ארז

ד"ר עודד ארז הוא חוקר של מוזיקה פופולרית ומוזיקה בקולנוע, בדגש על ישראל ומזרח הים-התיכון. את הדוקטורט שלו השלים בשנת 2016 במח' למוזיקולוגיה ב-UCLA, ואת השתלמות הפוסטדוקטורט עשה בתכנית עמיתי בובר באונ' העברית.

קרא עוד
מחקריו משלבים שיטות מחקר ממוזיקולגיה היסטורית, אתנומוזיקולוגיה ולימודי תרבות, ועוסקים בקשרים שבין הפוליטי והאסתטי. בין פרסומיו, מאמרים העוסקים במוזיקה יוונית וזהות אתנו-מעמדית בישראל, בשפה הערבית במוזיקה פופולרית עכשווית של יהודים-ישראלים, בחינוך מוזיקלי במגזר הערבי בתקופת המשטר הצבאי, ובקשרים שבין מוזיקה פופולרית ופופוליזם. בימים אלו הוא מוביל פרויקט מחקרי במימון מענק ISF העוסק באתנוגרפיה של תקליטני חתונת ישראלים וקהליהם, ובסרטי חתונה ביתיים כ"ארכיון מפוזר".

קראו פחות
רועי בן סירה

ד״ר רועי בן-סירה

מרצה מן החוץ
roeeben@gmail.com

ד״ר רועי בן-סירה הוא פסנתרן, מלחין וחוקר רב תחומי המתמחה במוסיקה ברזילאית ומחלוצי סוגת השורו בארץ. הדוקטורט שלו, בהנחיית פרופ׳ אדווין סרוסי, עוסק בקהילות החדשות של השורו באירופה, הקוראות תיגר על הקטגוריות האתנומוסיקולוגיות המסורתיות של מרכז, פריפריה ופזורה. ב-2015 הוא זכה במלגת מחקר ממדינת ריו דה-ז׳ניירו למחקר בן שמונה חודשים בברזיל, וב-2017 הוא זכה במלגת שוסטרמן היוקרתית,ושהה כאמן אורח וכמרצה במחלקת האתנומוסיקולוגיה של פלורידה סטייס יוניברסיטי (FSU). כיום הוא מרצה באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים ובאוניברסיטה העברית בירושלים. כפסנתרן וכמלחין בן-סירה הופיע על במות גדולות בארץ ובעולם. ב-2018 רביעיית קוסמוס ניו-מיוסיק ביצעה את יצירתו א-לה פישינגיניה בבכורה עולמית בקרנגי הול בניו-יורק. אלבומו האחרון, שהוקלט בברזיל עם מיטב נגני השורו בריו דה-ז'ניירו,נבחר על-ידי בן שלו, מבקר המוסיקה של עיתון הארץ, כאחד מעשרת האלבומים הטובים של 2015.

יואל גרינברג

פרופ׳ יואל גרינברג

 

יואל גרינברג הוא תיאורטיקן ומוסיקולוג המתמחה בתיאוריה של מוסיקה כלית במאה ה-18 ובקשרים מוסיקה ובאמנויות בראשית המאה ה-20. מחקריו משלבים גישות ניתוח קלאסיות עם מחקרי נתונים כמותניים מתקדמים וחדשניים. יואל הוא נגן ויולה ברביעיית כרמל, מההרכבים הקאמריים הבולטים בארץ, והוא מגיש איתם את סדרת הקונצרטים המונחים "מעבר לקשת". הוא בוגר תואר ראשון במתמטיקה ומדעי המחשב, ותואר שני ודוקטורט במוסיקולוגיה באוניברסיטה העברית בהדרכת פרופ' נפתלי וגנר, עם השתלמות בתר-דוקטורט במחלקה לביולוגיה אבולוציונית באוניברסיטת פרינסטון. בשנים 2012-2023 היה חבר סגל וראש המחלקה למוזיקה באוניברסיטת בר-אילן ובשנת 2023 הצטרף לסגל האוניברסיטה העברית, והתמנה לראשות המרכז לחקר מוסיקה יהודית.

קרא עוד
ספרו, How Sonata Forms ראה אור בהוצאת אוקספורד (2022), ומאמריו ראו אור בכתבי עת בולטים בתיאוריה ובמוסיקולוגיה, בכללם Music Theory Spectrum,  Journal of Music Theory, Music Theory and Analysis, Music and Letters, Journal of Musicology. זכה במספר פרסים ומלגות יוקרתיים, בכלל זה פרס לפרסום מצטיין מטעם האגודה האמריקאית לתיאוריה מוסיקלית (2023), פרס דייויד קרהנביול מטעם ה-Journal of Music Theory (2017), מלגת פולברייט לבתר-דוקטורט, ומלגת קרן תקווה ללימודים באוניברסיטת פרינסון. במהלך לימודי הדוקטורט זכה במלגת רוטנשטרייך והיה עמית הופמן למנהיגות חברתית. 

קראו פחות
אורי

פרופ׳ רוני יגר-גרנות

02-5883953
ronigra@mscc.huji.ac.il

 

פרופסור חבר בחוג למוסיקולוגיה באוניברסיטת העברית בירושלים, ומחזיקה בקתדרה על שם האנס סאלטר במוסיקולוגיה. חוקרת היבטים שונים של היכולת שלנו לעבד, לזכור, ולהתרגש ממוסיקה תוך זיקה להנחות הנובעות מהתיאוריה המוסיקלית. בין הנושאים המעסיקים אותה: ניבויים והפתעות במוסיקה כחלון להבנת תהליכי עיבוד ותגובה רגשית למוסיקה, קישורים בין מוסיקה לחושים אחרים, תפיסת מוסיקה בראייה רב תרבותית, ומוסיקה ככלי לרווחה נפשית.

קרא עוד
בהמשך זכתה במלגת קרן חינוך ארצות הברית – ישראל Fulbirght ובילתה שנתיים במעבדה לפסיכולוגיה קוגניטיבית באוניברסיטת אילינוי שמפיין-אורבנה בראשותו של פרופ 'עמנואל דונחין שבו סיימה את מחקר הדוקטורט שלה על מדדים מוחיים להפתעות מוסיקליות. במרכז מחקרה כיום עומדות שאלות הקשורות לתגובות הרגשיות והקוגניטיבית שלנו למוסיקה והקשר בין תהליכים אלה לבין התיאוריה של המוסיקה. תחומי מחקר אחרים: מוסיקה, תנועה ומרחב (בשיתוף עם פרופ' זהר איתן מאוניברסיטת תל אביב וד"ר Timmers אוניברסיטת שפילד, אנגליה); היבטים גנטיים של זיכרון מוסיקלי (בשיתוף עם פרופ 'ריצ'רד אבשטיין וד"ר בועז בלוך); הקול האנושי ומתוך שירת מנגינה; והתפיסה של תיאום ודיסוננס במאזינים ערבים לעומת מערביים (נתמך על ידי הקרן הלאומית למדע). מאמריה פורסמו בכתבי עת שונים ובהם Froniters in Psychology, Neuropsychologia, Neuroreport, Music Perception, Musica Scientiae, New Music Research, "אודיסאה" ועוד. בעבר כיהנה כראש החוג באוניברסיטה העברית.

קראו פחות
מיכאל

ד״ר מיכאל לוקין

מרצה מן החוץ
michael.lukin@mail.huji.ac.il
שעות קבלה: בתיאום מראש

בוגר האקדמיה למוסיקה והאוניברסיטה העברית, כיום פוסט-דוקטורנט במרכז מנדל-סכוליון. מחקריו עוסקים בתרבות מסורתית של דוברי יידיש, בסמיוטיקה מוסיקלית, במוסיקה יהודית ובאתנומוסיקולוגיה אירופית. כעמית פולונסקי שהה בשנת 2019 באוניברסיטת אוקספורד, שם חקר סוגה עממית המכונה "הבלדה הימיביניימית" ביידיש ואת זיקותיה למוסיקת כליזמר ואל הבלדה העממית הגרמנית. בעבר לימד קורסים על מוסיקה יהודית, הגות מוסיקלית חסידית ופולקלור ביידיש, במכללת ספיר ובאוניברסיטת בר-אילן. הפרויקט החדש שלו מוקדש ליישום כלים דיגיטליים בחקר הניגון החסידי

קרא עוד
.

קראו פחות
ד״ר יוסי מורי

פרופ' יוסי מורי

yossi.maurey@mail.huji.ac.il

יוסי מורי מכהן כראש החוג למוסיקולוגיה ומחזיק בקתדרה על שם ארתור רובינשטיין במוסיקולוגיה. הוא מלמד בחוג מאז 2008, ומתמחה במוסיקה,כתבי יד, וליטורגיה של ימי הביניים. ניתן להגיע לשעות קבלה בתיאום מראש.
 

פרופ אדוין סרוסי

פרופ' אדוין סרוסי

02-6585059
edwin.seroussi@mail.huji.ac.il
שעת קבלה: חדר 2110 בניין רבין, יום ג', 13:00-12:00, או בתיאום מראש. טל' בית: 02-6585056 טל' נייד: 054-4670803

ראש הקתדרה למוסיקולוגיה ע"ש עמנואל אלכסנדר באוניברסיטה העברית, מנהל את המרכז לחקר מוסיקה מאז שנת 2000. בין השנים 2009 ל-2013 יסד וניהל את בית הספר לאמנויות של האוניברסיטה העברית.

קרא עוד
יליד 1952 (מונטווידאו, אורוגוואי), עלה ארצה בשנת 1971; למד לתואר ראשון ושני במוסיקולוגיה באוניברסיטה העברית בירושלים, וקומפוזיציה אצל פרופ' אנדרי היידו. בשנת 1987 קיבל את התואר דוקטור מאוניברסיטת קליפורניה בלוס אנג'לס (UCLA). הרצה בחוג למוסיקולוגיה באוניברסיטת תל-אביב וכן במכללת לווינסקי, ומשנת 1990 עד 2000 לימד באוניברסיטת בר-אילן. פרסם ספרים ומאמרים רבים על היבטים שונים במסורות המוסיקה של היהודים, עם דגש על יהודי צפון אפריקה והאימפריה העות'מאנית, וכן על מוסיקה ישראלית עממית ופופולארית.

קראו פחות
שרה פבלוב

ד"ר שרה פבלוב

052-668-0015
sara.pavlov@mail.huji.ac.il

בוגרת האקדמיה למוסיקה בתל אביב במגמת ביצוע (פסנתר) והחוג לפילוסופיה באוניברסיטת תל אביב. בעלת תואר שני ושלישי מהחוג למוסיקולוגיה, האוניברסיטה העברית.

עורכת את סדרת קונצרטי צהרי יום ב' של החוג למוסיקולוגיה.

ענת

ד״ר ענת רובינשטיין

מנצחת מקהלה

ד״ר ענת רובינשטיין היא מנצחת מקהלות וחוקרת מוסיקה, בוגרת החוג למוסיקולוגיה באוניברסיטה העברית בירושלים. תחום מחקרה הוא מוסיקה יהודית בהקשריה השונים. ענת משמשת כמנצחת מקהלת הסטודנטים באוניברסיטה העברית וכמרצה ורכזת הקורסים במכון ללימודי חוץ באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים.